BOKHYLLAN

📖 2130202


Jag har nu läst ut Händelser vid vatten. Fascinerande berättelse verkligen.

Men jag tittar inte på TV-serien. Jag föredrar bok framför film. Jag vill göra mig mina egna bilder.  Just den här har ju en komplicerad handling, mycket drömmar och långa tankemonologer.


Nu står Skuggan av Dimön av Mariette Lindstein på tur. Jag har den nerladdad på paddan och har tio dagar kvar. Jag har inte läst riktigt alla i serien, som började med Sekten på Dimön 2015 och som bygger på  Lindsteins erfarenheterav och upplevelser inom Scientologikyrkan men det jag har läst har jag tyckt vara intressant. Skuggan av Dimön är den sjunde och avslutande delen. Men vem vet? Från början var det meningen att det bara skulle bli trilogi.


Såg just att Kerstin Ekmans Löpa varg finns med på årets bokrea. En av de bästa böcker jag läst!

📖 230126

 

Nu äntligen läser jag Kerstin Ekmans  Händelser vid vatten. Den "ramlade ur" bokhyllan häromdagen.

📖 230123

Ja, Skriften i vattnet var spännande men det blev lite rörigt mot slutet. Ajvide harvett drivet språk som flyter på bra.


Just nu läser jag Monica Rehns Moratorium. I

Icakuriren läste jag om hennes aktuella bok  Lögnaren och i det sammanhanget nämndes då debutboken som fick bra omdömen. Så jag tar den först. Den är bra och spännande.


Och så blev jag inspirerad av Linda Skugge att plocka fram Cecilia Hagens bok De osannolika systrarna Mitford. Den måste jag nog läsa om.📖 230111


Nu är det ganska länge sedan jag läste Thomas Eriksons Omgiven av idioter, en underhållande bok men som det gäller att ta med en ganska stor nypa salt. Jag tyckte dock den gav många aha-upplevelser typ "Det är klart att jag som är grön inte går så bra ihop med den gule i styrelsen" osv.


Sedan har det kommit ut en rad "omgiven av"-böcker av vilka jag bara läst Omgiven av psykopater. Men nu såg jag att Omgiven av energitjuvar fanns för nedladdning på biblioteket och då blev jag nyfiken. "Pinsamt" att jag som grön chef  med lite blått nog kunde upplevas som energitjuv av t.ex. röda och gula (ha, ha, jag vet vilka de var)! Lite roligt är det ändå.


Ja, så harvar jag så sakteliga i oxtakt på med Antony Beevors faktaspäckade tegelsten om Ryssland. Efter lunchen går det definitivt inte att läsa den, jag somnar och tappar boken, ja, det är svårt att läsa annat också, om jag ska vara ärlig men det brukar lösa sig framemot 17-tiden.


Och skulle omständigheterna kräva lite spänning à la FBI-agenter och liknande så finns I lagens skugga av David Baldacci till hands i paddan.
📖 230114


Nä, David Baldacci var ingenting att ha men jag hittade något annat som fick mig att sträckläsa i går eftermiddag, Skriften i vattnet av John Ajvide Lindqvist. 


Jag läste en intervju med honom i Ica-kuriren och där beskrev han turerna kring Milenniumboken, som han skrev men som inte blev riktigt godkänd. Då beslutade han sig för att skriva en egen bok och göra om storyn och det blev väldigt bra.


Jag har inte läst honom tidigare för jag gillar inte skräckböcker men detta är ju en deckare och stundtals väldigt rolig när han ibland driver lite med förlagsbranschen och deckargenren. Men det finns lite makabra inslag. Självklart, annars skulle han väl inte vara Ajvide. Lindqvist.

Min mejladress:

sundstrom.blaxhult@gmail.com